NOVÝ PŘÍRŮSTEK DO ZVÍŘECÍ RODINY

V pátek 7. září jsme koupili do naší zvířecí rodiny nový přírůstek.

Je to vietnamské prasátko - vykleštěný kaneček. Je to pěkný vztekloun, na to jak je malinkatý !!!

 

Hned jak jsme ho přivezli v přepravce, vypustili jsme ho do travnaté oplocenky, aby se netrápil v bedně. První co udělal, tak překontroloval rypáčkem plot... a byl v čudu. Naštěstí jsem ho viděl jak zdrhá, vzal jsem klacek a běžel za ním. Ale Venda mazal do lesa..... když se blížil k hranici pozemku, kde je natažená eletrická síť (ohradník) pro ovečky, těšil jsem se, že dostane drbu a zastaví se. Omyl. Venda propálil plot a pokračoval v útěku.

Asi se trochu bál lesa a tak zpomalil, doběhl jsem ho a snažil se ho chytit. Kličkoval, neměl jsem šanci. Potom Venda zaběhl do napadaných větví na pastvině....má krátké nožičky a tak v nich uvízl na břiše. To byla moje chvilka - drapnul jsem po něm. Venda řval jak pominutý.

Protože jsem měl strach, že zvovu uteče a něco ho v lese sežere, dal jsme ho na noc do králíkárny. Opravil jsem oplocenku, na spodní okraj pletiva jsem připevnil kulatinu, aby pletivo nemohl nadzdvihnout, tak, jak se mu to povedlo před chvíli.... a šel jsem na pivo.

Ráno jdu pro prase do králíkárny. Našel jsem jen kotec s děravým pletivem. Prase je na druhý pokus již jistojistě v lese. 

Tak jak Venda obcházel vesnici, dostávaly se k nám zprávy, kde je. Za nejlepší hlášku považujeme oznámení od souseda: "Hele, jdu po silnici a najednou proti mě bachynní mládě!" Venda zjistil, že u posedu myslivci pravcidelně krmí zvěř do krmítka a tak se tam na kraji lesa usadil.

Políčili jsme na něj bednu, kterou jsme podepřeli klackem. Pod bednu jsme nasypali něco dobrot a čekali jsme až přijde. Za tři dny nepřišel, bedny se bál.

Po poradě v hospodě jsme vymysleli podobnou past, síťovou sklopku. U pasti jsme nikdy neseděli celý den, jen tak hodinku odpoledne. Byli jsme smíření s tím, že prase je fuč. Dokonce jsme již uvažovali o tom, že jej necháme vykrmit myslivci a potom ho střelíme...

Pod síťku se mu také nechtělo. Nikdy se nám nepovedlo u sklopky sedět, když Venda žral návnadu. Až jednou, bylo to přesně po týdnu co jsme ho na Svahovou přivezli, mi volá místní hospodář, že mám prase v síti. Venda se chytil a zamotal sám. A tak se k nám vrátil.

A zatím je v ohrádce....

  

Anketa

Navštívíte Svahovou a její okolí?

Určitě 342 52%
Chystám se 316 48%

Celkový počet hlasů: 658

https://www.instagram.com/hajovnasvahova/